perjantai 25. maaliskuuta 2011

Kurssiportfolio blogina

Äidinkielen kurssilla 3 tehdään pieniä analyysi- ja tulkintatehtäviä runoista, proosasta ja draamasta. Voit valita opettajan ohjeiden mukaan erilaisista tehtävistä itseäsi miellyttävät ja koostaa ne omaan blogiisi. Blogin avaamista varten sinulla tulee olla google-tili. Jos sinulla ei ole voimassa olevaa tiliä, voit luoda sellaisen blogia varten. Ilmoita blogisi osoite opettajalle, joka tekee tältä sivustolta linkin blogiisi. Blogin luomiseen pääset klikkaamalla oikeassa reunassa olevaa linkkiä.

Koska kirjallisuudesta kirjoittamista on hyvä harjoitella mahdollisimman paljon ja siitä pitäisi ehtiä keskustellakin, käy kurssin aikana myös kommentoimassa toisten blogitekstejä. Näin saat itse palautetta teksteistäsi ja opit paljon uutta toisten tekstejä lukemalla. Jokaisen tulee kommentoida kurssin aikana vähintään kahteen otteeseen kolmen muun opiskelijan blogitekstejä. Anna mieluiten kommenttisi tekstiin, jota muut eivät vielä ole kommentoineet. Myös opettaja kommentoi kaikki tekstit lyhyesti.

Hyvä blogiteksti on otsikoitu tekstitaidon vastauksen tapaan, ja se on noin 100-200 sanaa pitkä. Riveinä puhutaan siis n. 15-30-rivisistä teksteistä. Muista perustella havaintosi lyhyin sitaatein tai tarkoin tekstihavainnoin ja pane otsikon eteen tehtävän numero ja kirjain.

Jokaisen kurssiportfoliossa tulee kurssin lopussa olla yhteensä kolme tekstiä, joista vähintään yhden tulee olla runosta ja yhden proosasta. Viimeinen tehtävä voi olla joko runosta, proosasta tai draamasta. Kolmas työ voi olla myös luova työ: runo tai proosakatkelma. Voit tehdä töitä omassa tahdissasi, kunhan noudatat viimeisiä julkaisupäiviä:
  • kirjoitelma 1 runosta: 26.4.2011
  • kirjoitelma 2 proosasta: 12.5.2011
  • kirjoitelma 3: 23.5.2011.

Jos tulee mitä tahansa kysyttävää, voit ottaa opettajaan yhteyttä wilmassa tai tökätä kysymyksesi hätäapuseinälle. Opettaja vastaa heti, kunhan kysymyksesi näkee. Linkin hätäapuseinälle löydät oikealla olevasta linkkilistasta. Tutustu myös Puuhapuisto-pääblogin kommentoinnin ohjeisiin ja katso sieltä tarvittaessa teknisiä ohjeita.

TYÖN ILOA ja hauskoja lukuhetkiä toisten blogeja tutkiessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti